Antiek in een modern interieur. Kan dat wel?

meubelstuk laten ontwerpen
Kies voor hip!
13 april 2019
Je interieur herstofferen. De keuze is reuze!
Je interieur herstofferen. De keuze is reuze!
13 juni 2019
Antiek in een modern interieur

Antiek in een modern interieur

Antiek in een modern interieur. Kan dat wel? Maar natuurlijk kan dat wel! Het ligt helemaal aan de eigen smaak uiteraard. Maar antiek in een modern interieur kan een mooi en verrassend effect geven aan je interieur. De combinatie van strakke, rechte lijnen met het ronde en sierlijke van antiek is spannend en speels. Er zijn verschillende manieren waarop je op een mooie manier antiek in een modern interieur kan implementeren. Lees je mee?

Kleurgebruik, terug naar houtkleur?

Om nog even niet verder in te gaan op wat voor een antieke meubels je in een modern interieur wilt plaatsen, is het goed om te kijken naar de kleuren. Door de juiste kleuren met elkaar te combineren past antiek in een modern interieur al snel veel beter! Ga je voor rood en bijvoorbeeld metallic in het interieur? Verf dan je antieke meubels ook deze kleuren. Dan blijft de sierlijke vorm wel behouden,  maar mêleert het wat beter met het moderne. Ook kan je juist de moderne spullen terugbrengen naar hun oorspronkelijke houtkleur! Zo krijgt een modern interieur een heel andere betekenis.

Opknapbeurt van antieke kast

Antieke meubels klinkt gelijk zo stoffig. En soms zien de meubels er ook stoffig uit! Zorg ervoor dat je ze wat extra aandacht geeft als je antiek in een modern interieur wilt zetten. Een goede schoonmaakbeurt doet al wonderen! Mocht je wat verder willen gaan. Hoe leuk is het om de antieke meubels wat om te bouwen tot iets anders? Of om er een stuk uit te halen en op een moderner stuk te plaatsen? Maak bijvoorbeeld van een antieke boekenkast een tafel. Of maak van planken uit een boekenkast mooie planken voor aan de muur.

Bekleed de antieke meubels

Heb je antiek staan dat je weg wilt doen omdat het oude bekleding heeft? Ho wacht, stop. Je kan er altijd nog voor kiezen om het antiek opnieuw te bekleden. Je antieke meubels krijgen een tweede leven, bovendien kan je een stof uitzoeken die perfect past bij je moderne interieur! Win win dus. Kies voor een glanzende stof en uitgesproken kleuren, zoals blauw, rood of wit (dit zie je vaak terug in een modern interieur).

Zijn je antieke meubels toe aan zo’n opknapbeurt maar zie je het niet zitten om dit zelf te doen? Dan kun je natuurlijk altijd hulp inschakelen van een professional. Bij Roskam meubelen hebben ze jarenlange ervaring en kunnen ze je hierbij goed helpen!

wij zijn verhuisd