Bank stofferen is milieubewust én hip!

Bank stofferen

Bank stofferen, wat zijn de opties?

De bank is een belangrijk onderdeel van uw interieur. Als u toe bent aan een nieuwe bank, koopt u dan een nieuwe of laat u de bank stofferen? Het moet natuurlijk niet alleen lekker zitten, maar het moet er ook mooi uitzien! De bank of het bankstel is een eyecatcher in uw interieur, het neemt vaak de meeste ruimte in beslag. Als u ervan houdt om met interieur bezig te zijn, dan is het heel leuk om te kijken welke bank het beste daarbij past. U kunt precies bepalen welke sfeer u neer wilt zetten of welke kleuren het belangrijkst zijn in uw interieur.

Stel u heeft een nieuw huis en u heeft hard gespaard voor een nieuw interieur. Dan kunt u uw hart ophalen bij de gemiddelde woonboulevard. Dat wordt nog lastig kiezen! Er zijn tal van opties om te kiezen voor een bepaalde bank voor het interieur. Voor welke stijl gaat u? Welke stof zal mooi staan in het interieur? En heeft u nog andere speciale wensen voor de bank?

Uw oude bank stofferen

Het is natuurlijk erg leuk om nieuwe spullen te kopen, maar als u nou eens kritisch kijkt… Misschien kan uw oude bankstel nog wel een tijdje mee! Dan kunt u er ook voor kiezen om de bank(en) die u al heeft, opnieuw te laten bekleden. Zo zet u een totaal nieuwe sfeer neer in huis en bent u ook nog eens milieubewust bezig. Want waarom zou u een bankstel wegdoen als deze nog niet zo oud is en nog zeker een paar jaar mee kan? Precies! Een andere kleur stof kan wonderen doen voor uw interieur. Uw banken zijn als nieuw.

Persoonlijke touch

Door de bank te bekleden in de stof die u wilt, kunt u een perfecte sfeer in huis creëren! Bovendien is het erg leuk om een persoonlijke touch te geven aan uw banken. Banken worden vaak in massa’s geproduceerd en daar is niks persoonlijks aan. De tinten zijn meestal te combineren in vele interieurs en het is vaak gericht op praktische stoffen. Als u voor een andere stof kiest, krijgt u een gepersonaliseerde bank. Eentje die opvalt in de massa!

Ouderwets is nieuwerwets

Misschien denkt u stiekem wel dat het een beetje ouderwets is om uw banken opnieuw te stofferen. Vroeger was het de normaalste zaak van de wereld en het is toen een tijdje uit de mode geweest. Tegenwoordig zitten we meer in de consumptiemodus en doen we spullen snel weg zodra we erop uitgekeken zijn. Als u de kleur niet meer mooi vindt, dan doet u toch gewoon de bank weg.. Maar nee, dat is erg zonde! U kunt de bank prima nog een aantal jaar mee laten gaan door deze opnieuw te laten stofferen.

Natuurlijk moet u dat door vakmensen laten doen. Die weten immers precies hoe ze dit moeten doen. Ze geven advies over de keuze van de stof. Ook kunnen ze langs komen om naar de banken en de rest van uw interieur te kijken. Zo weet u zeker dat u de juiste keuze maakt voor het opnieuw bekleden van de ban(ken).

De werkwijze bij het stofferen van een bank

Allereerst wordt de bank of het bankstel dus bezichtigd door een specialist. Aan de hand daarvan bepaalt u de stof voor het stofferen. Daarbij wordt er uiteraard als eerste geluisterd naar uw wensen. Ook kan de specialist advies geven over de stof.

Natuurlijke en synthetische stoffen

Er zit een verschil in materiaalsoorten. Zo zijn er natuurlijke stoffen en synthetische stoffen. De natuurlijke stoffen zijn veelal gemaakt van katoen, linnen of wol. En de synthetische stoffen zijn bijvoorbeeld acryl, polyester of polyamide. Het ligt er maar net aan wat u zou willen. Het voordeel van natuurlijke stoffen is dat deze wat comfortabeler voelen. Het nadeel van natuurlijke stoffen is dat deze wat duurder zijn dan de synthetische stoffen.

Win advies in bij een specialist

Bovendien hebben synthetische stoffen als voordeel dat ze over het algemeen makkelijker schoon te maken zijn en minder snel verkleuren dan natuurlijke stoffen. Het ligt er dus helemaal aan wat u zelf wilt. Het fijne is dat u advies in kan winnen bij de specialist. Aan de hand van de bank of het bankstel en het stofferen (soort stof) wordt er een offerte opgemaakt. Zo staat u niet voor verrassingen.

Een totale aanpak bij nieuwe stoffering

Daarna wordt de oude stof van het bankstel gehaald. De bank komt als het ware bloot te liggen en eventueel herstelwerk kan gedaan worden. Ook kan van tevoren aangegeven worden dat er iets schort aan de romp van de bank. De specialist kijkt de romp na. Eventueel worden er singels vervangen of het schuim wordt vernieuwd. Het kan soms om kleine dingen of beschadigingen gaan die ervoor zorgen dat de bank niet meer lekker zit.

Als u dit gelijk aanpakt voordat u opnieuw uw bank gaat stofferen, dan weet u zeker dat u nog een paar jaar goed zit! Na het stofferen van de bank is er altijd een check om te kijken of het een mooi geheel is geworden. Ook wordt de bank altijd gecontroleerd op de juiste stevigheid. Doordat de bank met zorg opnieuw wordt bekleed gaat deze nog jaren mee. En dat is natuurlijk wat we willen.

Zit op de bank met een dubbel fijn gevoel

Er zijn dus altijd een aantal dingen die u moet overwegen bij een nieuw interieur. Allereerst is de vraag of uw oude bank echt op is of eigenlijk nog wel een aantal jaar mee kan. Als de conclusie is dat ie nog een aantal jaar mee kan, neem dan de moeite om de bank te laten stofferen. Een specialist kan u hierbij helpen. U heeft dan een prachtig gepersonaliseerde bank en een beetje meegeholpen aan het milieu. Dat geeft een dubbel fijn gevoel als u op uw mooie, zo goed als nieuwe bank zit!