Eiken Meubelen

Vorstelijke inrichting
Een Vorstelijke Inrichting
7 augustus 2017
Een zitbank kopen
Een Zitbank Kopen – Ik zie door de bomen het bos niet meer!
11 oktober 2017
Eiken meubelen

Eiken Meubelen, modern?eikenmeubels

Eiken meubelen. Bij het lezen van het woord dacht ik altijd aan de antieke, massieve, donkere meubelen met overdreven houtsnijwerk die vroeger bij mijn grootouders in de woonkamer stonden. Of aan de logge kasten, de ongeïnspireerde eethoeken en de saaie bedden die je bij de kringloopwinkel ziet staan: geen koper die die meubelen uit vervlogen tijden wil hebben, toch?

Dat dácht ik dus. Want ik ben op mijn mening over eiken meubelen teruggekomen. Dit kwam omdat ik onlangs zelf op zoek ging naar meubels voor mijn nieuwe woninginrichting. Ik ontdekte de voordelen van eikenhout en vooral hoe mooi de eiken meubelen tegenwoordig gemaakt worden. Uiteindelijk moet ik bekennen dat ik tijdens mijn zoektocht nu zelf ook eiken meubelen heb gekocht voor mijn interieur.

Voordelen

Het voordeel van eikenhouten meubelen is dat je er alles mee kunt combineren. Elke stijl is geschikt. Ga je voor vintage of juist modern, voor stoer of juist landelijk en warm, eikenhout kan de basis vormen voor je woninginrichting. Alle kleuren zijn geschikt om te matchen met eiken meubelen. Wat nog een voordeel is is dat eikenhout hard is, maar dat het toch makkelijk te bewerken is. Ook is eikenhout erg duurzaam en slijt het hout niet zo snel, wat ik een belangrijk punt vind!

Afwerking

Eikenhout hoeft niet per se donkergekleurd te zijn. Er zijn namelijk verschillende soorten eiken. De soorten die het meest voorkomen zijn het Europees eikenhout en het Amerikaans rood eiken. Het verschil zit ‘m in de kleur: de eerst iets lichter dan de andere. Het bijzondere kenmerk van eiken is dat je de nerven in het hout goed kunt zien, wat het naar mijn mening natuurlijk maakt. Er zijn daarnaast verschillende technieken in de afwerking. Je kan kiezen voor olie, wax of lak om het hout tot zijn recht te laten komen en het meubel aan te passen aan jouw persoonlijke voorkeur. Door deze mogelijkheden wat betreft afwerking kun je dus alle kanten op, van klassiek tot modern.

Op maat

Ik heb voor mijn inrichting uiteindelijk verschillende eiken meubelen op maat laten maken via de meubelzaak waarin ik eiken meubelen herontdekte, wat dus ook mogelijk blijk te zijn. Ik ben helemaal om!

wij zijn verhuisd