De antieke kast in een modern jasje

Van idee tot product
Van idee tot product: de eerste stappen
13 februari 2019
meubelstuk laten ontwerpen
Kies voor hip!
13 april 2019
antieke kast

Antieke kast weer modern

Heb je een antieke kast staan en weet je niet zo goed wat je ermee moet doen? Je kunt er natuurlijk voor kiezen om de kast weg te doen als deze niet meer in je interieur past. Of heb je een antieke kast op het oog, maar past deze niet helemaal in je interieur? Zie het als een uitdaging om ‘m wel passend te maken! Je kunt er namelijk voor zorgen dat de kast in een modern jasje wordt gehesen. Zo krijgt je antieke kast met karakter en verhaal een tweede leven.

Een kast met karakter

Er zijn een aantal kenmerken van een antieke kast. Allereerst is een antieke kast over het algemeen erg oud. Het zijn kasten die vroeger in huis stonden. Vaak zijn antieke kasten van oud, donker hout gemaakt. Dit was vroeger erg in de mode en het zei ook iets over de prijs van de kast. Mahoniehouten kasten waren duurder dan grenen kasten bijvoorbeeld. Daarnaast is het hout van antieke kasten vaak in mooie vormen gesneden. De randen zijn mooi afgewerkt. Of er is in het hout een vorm gekerfd. Dit zijn vaak organische vormen bij antieke kasten.

Een antieke kast kan werkelijk in alle vormen en maten bestaan. Zo heb je prachtige lage kasten die vroeger als drankkast werden gebruikt. Of hele grote kasten die als kledingkast of servieskast werden gebruikt.

In een modern jasje

Het kan ontzettend leuk en uniek staan als je de kast in een modern jasje hijst. De karaktertrekken die vroeger zo in de mode waren zijn nog wel te zien, maar het ziet er niet ouderwets uit. Als een antieke kast gepimpt wordt, dan wordt er vaak een andere kleur overheen gedaan. Hierdoor oogt de kast gelijk fris en je kan de kleur laten passen bij je interieur. Ook kun je ervoor kiezen om de antieke kast die geverfd is, dan weer te schuren voor een ander effect.

Een nieuwe eyecatcher

Qua kleur en effect kun je helemaal losgaan. Kies bijvoorbeeld voor een felle hoogglans kleur! Dan wordt de antieke kast een echte eyecatcher in je interieur. Of kies voor een vrij doorzichtige verf om de prachtige houten nerven te tonen. Zo blijft er nog wat meer over van de geschiedenis en het karakter van de kast.

Wil je liever de hulp inschakelen van professionals? Dan kun je ons altijd bellen voor het maken van een afspraak. Wij zijn al jaren specialist op het gebied van het restaureren, stofferen en verkopen van meubels.