mooiste stoffen ter wereld

Dit zijn de trends in stoffen
Dit zijn de trends in stoffen
13 augustus 2019
prachtig meubelstuk
Een prachtig meubelstuk maken van vervallen antiek?
13 november 2019
mooiste stoffen ter wereld

De mooiste stoffen ter wereld, waar vind je die?

De trends in stoffen zijn ontzettend interessant om te volgen. Zeker wanneer je houdt van interieurinrichting en het opnieuw stijlen van je woning. Maar hoe zit het met de mooiste stoffen ter wereld? Waar vind je die? Zijn die betaalbaar en kun je de mooiste stoffen ter wereld gebruiken bij het laten herstellen van je meubels?

Wat zijn de mooiste stoffen ter wereld?

Het is niet mogelijk om antwoord te geven op die vraag. Schoonheid wordt bepaald door de kijker (‘beauty is in the eye of the beholder’, zo zeggen de Engelsen). We kunnen wel een lijst maken van de allerduurste stoffen ter wereld. Zoals de Vicunawol of de Guacanowol. Wil je echt iets met deze wol doen en er complete stoffen van laten maken, dan lopen de kosten voor het materiaal alleen al in de duizenden euro’s.

Daarmee is het duur en exclusief, maar betekent dit automatisch ook dat het mooi is? Geenszins, want ook met erg dure en schaarse wol kun je ontzettend lelijke dingen maken. Vaak gaat het namelijk om motiefjes, kleuren en printjes, niet om de eigenlijke stof waarmee het gemaakt is.

Het belang van de stof

Het kiezen van een stof is geen klein onderdeel van het proces. Laat je nieuwe meubels maken of kies je voor het opnieuw stofferen van je bestaande meubels, dan is de keuze voor de juiste stof een belangrijke keuze. Je wilt dat het bij het interieur past, het moet bij het meubelstuk zelf passen en de kans is groot dat het ook redelijk slijtvast en duurzaam moet zijn. Anders kun je die stoel of bank immers nog steeds niet gebruiken.

Daarom is het niet de vraag wat de mooiste stoffen ter wereld zijn. De vraag is wat jij de mooiste stof vindt om dat ene meubelstuk weer in volle glorie te herstellen, of een compleet nieuw meubelstuk te ontwerpen samen met een vakman.

Hoe kies je de juiste stof wanneer je dit van plan bent?

Het kiezen van een stof is een proces. Er moet gekeken worden welke stof het beste past, maar ook welke van de stoffen het best voldoet aan de eisen die jij stelt. Daarom is het goed om eerst eens bij de vakman informatie op te vragen, omdat deze ook weet hoe de stof verwerkt moet worden om het beoogde resultaat te behalen.

Ben jij op zoek naar de beste stof voor het opnieuw stofferen van je bank of stoel – of wil je een compleet nieuw meubel laten maken? Neem dan vandaag nog contact met ons op zodat we je van een offerte op maat kunnen voorzien.