De welbekende vlag op een modderschuit

verlichting
Verlichting in huis: Enkele tips
1 juni 2018
Meubels restaureren
Meubels restaureren
13 augustus 2018
De welbekende vlag op een modderschuit

Een welbekende vlag op een modderschuit

Ken je dat? Op social media, tv of in tijdschriften zie je de prachtigste interieurs voorbij komen. Ik denk altijd, dat kan ik ook! En dus koop ik mij gek aan nieuwe kussentjes, moderne bloempotten, nieuwe eyecatchers in de vorm van accessoires en planten…. En dan is alles klaar, plof je op de bank en denk je: NEEEEEEE het is totaal niet dát wat er in dat ene tijdschrift staat! Het is de welbekende vlag op een modderschuit.

Sierkussentjes de welbekende vlag op een modderschuit

Ook zo’n dingetje hier thuis zijn sierkussentjes. Op foto’s zie je allerlei soorten patronen, stoffen, kleuren etc gemengd en dan heel nonchalant op de bank ‘’gegooid’’. Wanneer ik weer eens in mijn hoofd haal dat er iets veranderd moet worden in huis zijn de kussentjes als eerste aan de beurt. Makkelijk te vervangen en niet het meest kostbare.. Tenminste dat denk ik altijd. Achteraf valt het vies tegen en het resultaat nog meer! Want wanneer ik verschillende patronen, stoffen en kleuren nonchalant neer laat ploffen op de bank, lijkt het een ontplofte bende en de welbekende vlag op een modderschuit.

Rust zal je redden

Wanneer ik mij dan weer ontdaan heb van alle kleuren, nieuwe stofjes en gekke patronen hou ik het bij strak. Want aan strak kan niks misgaan toch? Waren het niet dat ik dan altijd het gevoel heb dat ik in een soort toonzaal woon waar je vooral alleen moet kijken en vooral NIET moet leven. Want dan… Ja dan is het dus echt een ontplofte bende en verre van de rust die mij zal redden.

Groen laat je huis leven

Vroeger zei mijn moeder altijd: ‘’ wanneer je wil dat een huis leeft, zet er planten neer. Ieder huis heeft planten nodig!’’ Helaas is dit wel blijven hangen maar ben ik verre van gezegend met groene vingers en ook dit heeft ervoor gezorgd dat al menig plant mijn huis is binnengekomen maar ook erg snel weer de weg naar buiten vond. Want groen in huis laat je huis zeker leven, echter planten die eruit zien alsof ze hun beste tijd hebben gehad zien er niet uitnodigend uit!

Een huis moet leven

Nog zo’n vaak gehoorde uitspraak: ‘’ een huis moet leven”, je moet kunnen zien dat er geleefd wordt!’’ Geweldige uitspraak maar neem deze vooral niet te letterlijk want wanneer je huis teveel leeft, ziet het eruit of er ontploffingsgevaar dreigt! En dat laatste brengt je dan al snel weer op de welbekende vlag op een modderschuit want niemand leeft graag in een ontplofte bom met planten die dreigen in te storten, in een wirwar van verschillende kleuren, waarbij zelfs rust je niet meer kan redden!

wij zijn verhuisd