Dit zijn de trends in stoffen

https://www.roskammeubelen.nl/wp-content/uploads/el-alce-web-y9Cj2fwLl7A-unsplash-1.jpg
Waar voldoet een professionele meubelmaker aan?
13 juli 2019
mooiste stoffen ter wereld
mooiste stoffen ter wereld
13 oktober 2019
Dit zijn de trends in stoffen

Trends in stoffen

Is het tijd voor een nieuwe stof om je meubels? Dan is het leuk om een stof te kiezen die in trend is. Als je kijkt naar de trends in stoffen op dit moment, zie je dat deze erg uiteenlopen! Des te leuker, want grote kans dat er iets voor je bij zit. Of je nu van natuurlijke tinten houdt of het liever zoekt in heftige kleuren. Wij hebben de trends in stoffen uitgelicht hieronder.

Trends in stoffen: natuurtinten

De natuurtinten waren vorig jaar ook al in opkomst. Maar ook dit jaar zie je ze terug. Het gaat hierbij om aardetinten, groen tinten maar ook (oker)gele tinten. Door deze stoffen te gebruiken in je interieur krijg je een rustig effect. En je kan deze stoffen heel goed combineren met een wat stoerder interieur of juist een interieur waar de natuur centraal staat. Denk aan rieten manden, rotan stoelen of bijzettafels.

Dit zijn de trends in stoffen

Ambacht stoffen

Het echte ambacht krijgt veel meer aandacht. Was het jarenlang trend om machinaal en veel te produceren, nu zie je ook juist dat we terug gaan naar de ambacht. Stoffen die misschien niet perfect zijn, maar wel vervaardigd zijn door de mens. Vaak wordt hier minder van geproduceerd of alleen zelfs op aanvraag (beter voor het milieu) en je krijgt originele stoffen!

trends in stoffen

Scandi stoffen

De Scandi trend is er eentje die al vele jaren heerst in interieurland. Het simpele, doeltreffende design uit Scandinavië heeft menig harten veroverd. Het spreekt ons aan. De zogenaamde Scandi stoffen horen hier dan ook bij. We hebben het dan niet alleen over de asymmetrische prints die je vaak ziet, maar ook over de zachte tinten die gebruikt worden. De stoffen die net even anders zijn dan standaard. Dat kan liggen aan de manier van stikken bijvoorbeeld of doordat er een ander detail in de stof zit die de stof bijzonder maakt. Mocht de Scandi trend jou aanspreken, kijk dan ook even naar de stoffen die erbij passen!

trends in stoffen

Mocht je een mooie stof hebben gevonden of wil je juist meer advies hierover? Dan kun je contact opnemen met Roskam Meubelen. Ze helpen je graag verder bij zowel de stofkeuze als het bekleden van je meubelstukken! Door hun jarenlange ervaring zorgen ze ervoor dat jouw meubelstuk er prachtig uit komt te zien.