Een Vorstelijke Inrichting

lampen
Creëer sfeer met lampen
4 juli 2017
Eiken meubelen
Eiken Meubelen
7 september 2017
Vorstelijke inrichting

Een Vorstelijke Inrichting

Vorstelijke inrichtingVorstelijke Inrichting: Binnen kijken in de villa van de koning en koningin blijft voor veel Nederlanders een onbereikbare droom. Slechts een enkele geluksvogel krijgt de kans om de binnenkant met eigen ogen te zien.

De rest zal het moeten doen met televisiebeelden of een foto in een tijdschrift. De fanatieke bewonderaars halen de luxe naar zichzelf toe met een koninklijke inrichting van hun eigen woning. Ter inspiratie raad ik je aan om paleis Soestdijk of paleis Het Loo te bezoeken. Voor een visite aan Huis ten Bosch kom je te laat, want de Oranjezaal opende slechts tijdelijk haar deuren voor publiek. Ook bij de andere twee royale onderkomens dringt de tijd. Soestdijk wordt omgetoverd tot een hotel en het Loo zal een grondige verbouwing ondergaan.

Haal het koninklijke in huis

Een gemiddeld rijtjeshuis leent zich natuurlijk niet voor alle rijkdom uit de villa´s en paleizen van de gekroonde hoofden. Toch tip ik je om er wel wat invloeden van mee te nemen als je zo van deze uitstraling houdt. Het ophangen van een schitterende kroonluchter in de woonkamer zorgt bijvoorbeeld al voor een wereld van verschil. Je zal meemaken dat een kleine aanpassing grote impact kan hebben op het totaalplaatje. Hetzelfde gaat eigenlijk op voor de meubels die je thuis een plaatsje geeft. Verschillende meubelgiganten verkopen stoelen waarop jij je direct in een paleis waant. Je voelt je letterlijk de koning of koningin te rijk zodra je op de zacht stoel met torenhoge leuning zit.

Met een knipoog

De aankoop van een stoel of meerdere stoelen maakt het koninklijke misschien minder subtiel dan je in gedachten had. Dan zou ik eens kijken naar een manier om het kleiner te houden. Het koninklijke interieur hoeft niet per se zichtbaar te zijn in de woonkamer. Verplaats zo´n stoel dan naar de slaapkamer. Een dekbed met kroontjes erbij en je slaapt iedere nacht als een vorst of vorstin. Kroontjes zou je ook op de deur van de kamers of een specifieke kamer kunnen verwerken. Dan ziet het er meteen smaakvol uit nog voordat je de kamer binnen wandelt. Wat je ook doet, het blijft jouw paleisje.

 

wij zijn verhuisd