Een Zitbank Kopen – Ik zie door de bomen het bos niet meer!

Eiken meubelen
Eiken Meubelen
7 september 2017
eetkamerstoelen
Jouw Eetkamerstoelen Bepalen Je Interieur
25 oktober 2017
Een zitbank kopen

Een zitbank kopen: Onlangs liep ik met mijn partner in een meubelzaak, de zoveelste die dag. De hele dag stond in het teken van het vinden van de perfecte zitbank. Het bleek nog een hele klus om juist die bank te vinden die er mooi uitziet en ook nog eens lekker zit. Daarnaast moet de zitbank ook nog in je interieur passen. Keuzes, keuzes, keuzes: de zoektocht was begonnen!

Stijl en sfeer

De mogelijkheden zijn eindeloos. In de woonboulevard waar ik rondliep zag ik talloze stijlen, sferen en kleuren aan mijn ogen voorbijtrekken. ‘Ik zie door de bomen het bos niet meer’, dacht ik bij mezelf. Of je nu een landelijke stijl wilt of juist modern en retro, het is er tegenwoordig allemaal. Daarnaast is alles met elkaar te combineren. Opvallend vond ik de zitbanken in de stijl van de jaren ’50: een strak vormgegeven zitbank in de combinatie van stof en armleuningen en pootjes van donker hout.

 Advies

Aan advies van het personeel lag het niet: aan alle kanten werd hulp geboden bij het vinden van onze nieuwe zitbank. Maar het wordt er allemaal niet makkelijker op. Heb je eenmaal een bank gevonden die jou wel aanspreekt, dan moet je opnieuw keuzes maken. Talloze stukjes stof, leer en fluweel in verschillende eigentijdse kleuren heb ik bekeken en vergeleken met de showmodellen waarop ik neerplofte. ‘Kiest u voor dit leer, dan kiest u voor kwaliteit en duurzaamheid’, zei de medewerkster over een zachte cognaclederen hoekbank. Maar als je, zoals ik doe, praktisch op je zitbank leeft (zitten, slapen en eten), dan was dit dure leer misschien toch niet aan mij besteed.

Mijn droomzitbank

Uiteindelijk is het, met deskundige hulp, dan toch gelukt om onze ‘droomzitbank’ te vinden. De winnaar is een zitbank van geschuurd leer in de kleur cognac. Modern, maar toch vintage. Gezellig, maar toch stoer. Het meest belangrijke is dat hij geweldig zit en ligt. Ik heb er meteen een hocker en een loveseat bij gekocht. Dus mocht je ook denken zoals ik als je vertwijfeld in de meubelzaak rondloopt: het is dus toch mogelijk om in dat grote ‘woud’ van zitbanken een droomexemplaar te vinden!

wij zijn verhuisd