Jouw Eetkamerstoelen Bepalen Je Interieur

Een zitbank kopen
Een Zitbank Kopen – Ik zie door de bomen het bos niet meer!
11 oktober 2017
zetel kopen
Een zetel kopen: waar let ik op?
28 december 2017
eetkamerstoelen

Jouw eetkamerstoelen bepalen je interieur

Wat is het belangrijkste aan jouw eetkamerstoelen? Natuurlijk moeten ze lekker zitten, maar ze moeten even goed staan, toch? Het liefst zijn ze ook nog scherp geprijsd.
En laat er alsjeblieft niemand doorheen zakken! Want we kennen allemaal iemand die plotseling op de grond zat te eten.

Bepalend

Het is belangrijk dat je goed stilstaat bij je wensen, voor je eetkamerstoelen uitkiest.
Eetkamerstoelen zijn namelijk erg bepalend in je interieur en je eetgewoontes.

Hoe zitten ze?

Het belangrijkste is natuurlijk dat de stoel goed zit. Als de stoel niet lekker zit, zullen al jouw maaltijden, hoe lekker je ook kookt, fast-food worden (zo snel wil je weer naar de bank). Probeer de stoelen daarom altijd uit, voordat je ze koopt. Er is een groot verschil in zitcomfort en je weet pas of een stoel jouw achterste aantrekt of afstoot, wanneer je erin gezeten hebt.

Zithouding

Hoe goed een stoel zit, wordt bepaald door de zithouding die je erop aanneemt. Dat heeft vooral te maken met twee zaken: de hoogte van de stoel en de hoek van de rugleuning. In het beste geval zit je met je rug tegen de leuning, waarbij je een hoek van negentig graden maakt. Je zit op kniehoogte en je voeten rusten plat op de vloer.

Hoe staan ze?

Even belangrijk is hoe de stoelen in jouw interieur staan. De eetstoel kan het interieur maken of breken. De kleur bepaalt of je eethoek opvalt, of juist niet, de poten bepalen of jouw eethoek zweeft of staat. Waarom is de look zo belangrijk? Simpel: je zet er direct vier van neer. Kies je de verkeerde stoel? Too bad: nu heb je vier doornen in je kamer staan!

Praktische tips

De belangrijkste zaken zijn dus zithouding en uitstraling. Verder is het belangrijk dat de hoogte aansluit bij jouw eettafel (meet altijd de tafel!) en dat de stoelen stevig zijn: een goede constructie en goed materiaal zijn de belangrijkste ingrediënten voor een stoel die lang meegaat. En dat voorkomt dat jouw schoonmoeder straks op de grond eet!

wij zijn verhuisd