Eettafel en stoel, wat is de perfecte combinatie?

zetel kopen
Een zetel kopen: waar let ik op?
28 december 2017
tafel
Eetkamerstoelen van eenvoudig hout tot design
1 februari 2018
combinatie

Eettafel en stoel, wat is de perfecte combinatie?

Eettafel en eetkamerstoelen, een combinatie waarover je bij het inrichten van je huis waarschijnlijk lang over zult moeten nadenken. Ik in ieder geval wel! De eettafel vormt het hart van mijn woonkamer en moet uitnodigen om aan te zitten. Ik doe namelijk alles aan mijn eettafel, met iedereen: ontbijten en lunchen met mijn gezin, zelfstandig werken en gezelschapspelletjes spelen en gezellig borrelen met vrienden. Ik ging op zoek naar de perfecte combinatie van eettafel en stoelen.

Vormcombinatie

De vorm en grootte van de eettafel is bepalend voor de hoeveelheid stoelen die je kiest voor aan je tafel. Op internet vond ik handige schema’s met waaraan je kunt aflezen hoeveel stoelen er maximaal bij een ronde, ovale, vierkante of rechthoekige tafel kunnen staan. De grootte van de tafel en de afmetingen en de vorm van de stoelen maken daarbij ook uit. Uiteindelijk koos ik voor een ovale tafel waarbij maximaal tien stoelen kunnen staan.

Volop mogelijkheden

Wat betreft de keuze voor de stoelen en tafel kun je te kust en te keur. Van ruige, stoere houten tafels tot strakke tafels met een glasplaat. Welke stoelen zet je daar dan bij? Het mooie is dat je alles kunt combineren. Ik zag in een meubelzaak opvallende samenstellingen. Ik kwam erachter dat bij die rustieke houten kloostertafel die ik mooi vond, heel goed die strakke design vlinderstoeltjes passen die ik graag zou willen. En bij die witte, gladde kunststof eettafel staan vintage leren kuipstoeltjes ook geweldig. Als je niet kunt kiezen, zou je ook nog verschillende stoelen rond je tafel kunnen zetten. Of koop dezelfde vorm stoelen in verschillende kleuren.

(On)genode gasten

Bestaat de perfecte combinatie? Ik denk van wel! Waar je denk ik vooral rekening mee moet houden is hoe je je interieur hebt ingericht en wat jouw manier van leven is. Zo krijg ik regelmatig visite over de vloer en is het traditie om samen rond de eettafel te zitten. Comfortabele stoelen met armleuningen zijn dan een must bij een grote eettafel. Dit is dan ook mijn keuze geweest. Om toch ook plaats te geven aan ongenode gasten, heb ik bijpassende stoeltjes gekocht die ik kan opstapelen en eventueel ook buiten kan gebruiken.

 

wij zijn verhuisd