Tips voor een gezellige woonkamer inrichting

landelijke
Landelijke woonkamer
1 april 2018
verlichting
Verlichting in huis: Enkele tips
1 juni 2018
inrichting

Hoe maak ik mijn woonkamer inrichting gezellig?

Gezellig: een typisch Nederlands woord dat eigenlijk niet te vertalen is naar een andere taal. Gezelligheid is vooral een gevoel, misschien nog het beste te vergelijken met het woord ‘huiselijk’. Mensen die bij mij op bezoek komen zeggen vaak dat de inrichting van mijn huis en woonkamer ‘gezellig en huiselijk’ is. Maar hoe maak je je woonkamerinrichting gezellig? In deze blog lees je tips om dit te doen.

Tip 1: meubelsinrichting

De keuze van je meubels is het meest bepalend voor een gezellige woonkamerinrichting. Kies je voor een hoekbank of een zitbank met hocker/poef, dan geeft dit een knus effect. Je kunt namelijk met je eigen gezin, familie of vrienden bijelkaar zitten. Een loveseat is de nieuwe trend in de woonkamer en maakt het mogelijk om met z’n tweeën of in je eentje te ontspannen. Ook de eethoek kun je uitnodigend maken door te kiezen voor een ronde of ovale eettafel met comfortabele eetkamerstoelen.

Tip 2: materiaal en kleur

Het materiaal en de kleur van je meubels is belangrijk bij het aanbrengen van een gezellige sfeer in je woonkamer. Kies voor hout voor je eet- en salontafel in combinatie met leer of fluweel voor je eetkamerstoelen of (hoek)bank. Wat betreft kleur kun je ook veel kanten op als je ze met elkaar combineert. Cognac- en donkerbruin zijn warm en in combinatie met hippe kleuren als okergeel, olijfgroen of petrolblauw erg trendy.

Tip 3: accessoires

Voor een gezellige ambiance zijn accessoires in je woonkamer een must. Een kleed aan de wand of op de vloer is tegenwoordig helemaal in. Een vloerkleed bij je bankstel en hocker in combinatie met een vloer van hout of laminaat ziet er meteen aangenaam uit. Een dierenvel of kleurige plaid over je hoekbank geeft dat effect ook. Wanneer je in de wintermaanden kaarsen of waxinelichtjes op de salon- of eettafel zet, staat dat sfeervol.

Tip 4: personal touch

Last but not least: laat iets van jezelf zien in je inrichting. Laat bijvoorbeeld je favoriete familie- of vakantiefoto’s afdrukken. Dit kun je doen op fotopapier, maar meer sfeer geeft een afdruk op hout of canvas.

 

wij zijn verhuisd