Herstellen, restaureren of gewoon oud?

Meubelen restaureren
Advies op maat: welke meubelen kunnen worden gerestaureerd
13 december 2018
Van idee tot product
Van idee tot product: de eerste stappen
13 februari 2019
herstellen

Speciaal werk: wat zijn de mogelijkheden

Het restaureren of herstellen van meubelen is een precisie klus. Afgezien van het feit dat de restaurateur moet weten waar hij of zij mee bezig is, en kennis moet hebben van verschillende producten moet hij dit ook zeer zeker van diverse technieken hebben. Nu is het zo dat bij restauratie je misschien denkt aan die oude bank of de stoel die je als erfenis hebt ontvangen maar wat zijn nou eigenlijk nog meer restauratieklussen? Welke producten vallen er onder speciaal werk?

Hoe speciaal is speciaal werk?

Speciaal werk klinkt als iets heel bijzonders. Restaureren en herstellen is natuurlijk al heel bijzonder. Het zorgt ervoor dat je specifieke meubel nog langer mee kan en daarnaast kan je er ook voor kiezen om het helemaal in oude staat te laten herstellen. Dit is dan ook gelijk het speciaal werk. Een meubelstuk in oude staat laten herstellen is namelijk best wel bijzonder. Restaureren maakt het meubelstuk weer ‘’als nieuw’’ waardoor het een extra ronde mee kan. Echter wanneer je een meubelstuk in oude staat laat herstellen dan haal je eigenlijk de geschiedenis naar boven van het meubelstuk. Vooral echt hele oude meubelen hebben een prachtig verhaal!

Die oude stoel

Het kan zomaar zijn dat die ene oude stoel die je op een markt zag staan, of in een kringloopwinkel een stoel is met een verhaal. Je denkt wellicht op het eerste oog dat is een oude stoel, echter het woord oud dekt hier niet de lading. Bij oud denken wij vaak oud = versleten en vooral niet van deze tijd waardoor het al snel wordt afgeschreven en je het tijd vindt voor een nieuwe stoel, eentje die beter past in deze tijd en binnen uw vernieuwde interieur. Echter soms kan die oude stoel met een bijzonder verhaal nou net de extra sparkling zijn die je woonkamer kan gebruiken. Helemaal als de stoel onderhanden wordt genomen door iemand met kennis van zaken en er daadwerkelijk weer een juweeltje van kan maken.

Oud & nieuw, de perfecte match!

Voor iedereen is de voorkeur anders. De één vindt het heel belangrijk dat het huis voldoet aan de nieuwste snufjes en de mooiste meubelen. De ander vindt het vooral belangrijk dat het huis warmte uitstraalt en niet alleen aanvoelt als een huis maar vooral als een thuis. Voor iedereen is het anders hoe hij of zij het dan inricht. Echter wanneer je een heel mooi erfstuk krijgt van een familielid, maar je niet helemaal zeker weet of dit wel binnen je (t)huis past: laat er dan altijd iemand naar kijken die zich gespecialiseerd heeft in restaureren en herstellen. Dit kan er namelijk zomaar voor zorgen dat je binnenkort toch dat ‘’oude’’ meubelstuk in je huis hebt staan maar dan in een nieuw jasje maar dan wel met de oude emotionele waarde!

wij zijn verhuisd