(Her)stofferen

(Her)stofferen van al uw meubelen bij Roskam Meubelen

De stof op uw meubelen is onderhevig aan de meeste slijtage. Vreemd is dat niet, want er zijn meer mensen die op een bank gaan zitten dan ertegenaan. Begint de stof er wel heel versleten uit te zien of wilt u de banken, sofa’s en stoelen eens voorzien van een frissere kleur met een nieuwe uitstraling? Dan het (her)stofferen van de meubels een prima keuze. Dit kan vaak betaalbaar gedaan worden door de echte vakmensen. Bij Roskam Meubelen kijken we graag met u mee naar de mogelijkheden die er zijn.

(Her)stofferen van uw meubelen

Stoffen slijten vaak vele malen harder dan de overige materialen die gebruikt zijn bij de vervaardiging van meubelen. Zit u bijvoorbeeld erg vaak op de bank, maar wordt deze nauwelijks verplaatst? Dan is de stof veel eerder aan vervanging toe dan het frame zelf. Ook wanneer er uitsluitend geweldig kwalitatieve stoffen gebruikt zijn, ziet u na verloop van tijd slijtagesporen.

Dat is niet fraai en het is niet praktisch. Op plekken met veel slijtage bestaat de kans dat u een keer door de stof gaat. Dat is niet de bedoeling, zeker niet wanneer de meubelen eigenlijk nog een langere tijd mee moeten gaan. Gaat het om een zakelijk meubel dat juist exclusiviteit uit moet stralen in de richting van uw klanten? Dan wilt u helemaal geen slijtagesporen in de stof hebben natuurlijk. Bij Roskam Meubelen helpen we u graag met het stofferen of opnieuw stofferen van meubelen. Ongeacht of het voor zakelijke of particuliere doeleinden is.

Hierbij gebruiken we alleen kwalitatieve stoffen, zodat we een lange levensduur kunnen bieden voor het nieuwe materiaal op uw meubelen. Neem vooral contact met ons op zodat we samen kunnen kijken naar uw meubelen en de stoffen die hierbij passen. Wilt u graag dat de meubelen in originele staat hersteld worden? Geef dit dan van tevoren aan, zodat wij vast kunnen kijken of we de juiste stof in kunnen kopen voor uw bank, sofa of stoel.

Wanneer is herstofferen nodig?

De meeste mensen kiezen past voor het herstofferen wanneer zij door de stof zelf gegaan zijn en wanneer de meubelen simpelweg niet meer gebruikt kunnen worden in de huidige staat. Vaak komen we banken of sofa’s met een scheur erin tegen. Het is duidelijk dat er dan opnieuw gestoffeerd moet worden, maar het is verstandiger om nog voor dit moment met uw meubelen aan het werk te gaan. Zo blijft het materiaal onder de stof namelijk gewoon goed. Deze is niet gemaakt om direct op te zitten en beschadigt vele malen sneller wanneer er geen beschermende stof meer aanwezig is.

(Her)stofferen doet u dus bij voorkeur wanneer u ziet dat de slijtage op de stof wel heel erg begint te worden. Normale slijtage is geen reden om de bank, de stoel of sofa direct te vervangen. Zeker niet wanneer u kwalitatieve meubelen gekocht heeft. De stof is gemaakt om te gebruiken en slijt geleidelijk.

Heeft u een scheur in de bekleding, zet de meubelen dan opzij en leg hier graag iets overheen. Zo weet u zeker dat de meubelen niet meer gebruikt worden en weet u daarnaast zeker dat het materiaal onder de stof nog enigszins beschermd blijft.

Wat zijn de opties bij het (her)stofferen van meubelen?

Bij Roskam Meubelen kunnen we gerust stellen dat we experts zijn op het gebied van meubelen. Wij repareren, herstellen, restaureren en stofferen meubels en dat doen we al decennia. Het grote voordeel voor u is dat wij ervaring hebben met de meest uiteenlopende projecten. We hebben bijzonder kleine én grote meubelen opnieuw voorzien van stoffering en weten precies waar we op moeten letten en wat we nodig hebben.

Dat betekent concreet dat we met al uw wensen rekening kunnen houden en u direct kunnen vertellen of een bepaald idee wel of niet haalbaar is. Daarnaast hebben we een uitgebreid inkoopnetwerk zodat we alle verschillende stoffen gemakkelijk en goedkoop in kunnen kopen. Uiteraard wel altijd met het oog op kwaliteit, want het belangrijkste is dat u na het stofferen langere tijd niet meer naar de meubels om hoeft te kijken.

Kan ik alle reparaties combineren?

Moet een meubel hersteld worden en wilt u deze ook laten stofferen? Laat dit dan vooral aan ons weten, zodat we de prijs voor u uit kunnen rekenen. Door verschillende reparaties te bundelen, bent u namelijk altijd goedkoper uit dan wanneer u ons over een maand nog eens aan het werk wilt hebben met hetzelfde meubel.

Weet u niet zeker wat u met een meubel wilt, bijvoorbeeld omdat de schade te ernstig is voor een gemiddelde reparatie of opnieuw stofferen? Ook dan bieden we u graag verschillende mogelijkheden. U kunt foto’s sturen naar info@roskamroyal.nl zodat we een goede indruk kunnen krijgen van de staat van uw meubel. Uiteraard kunt u ons ook mailen met uw adresgegevens, zodat wij een keer bij u thuis of op kantoor kunnen komen om samen met u te kijken naar de mogelijkheden.

 

Kan ik ook bij jullie langskomen?

Uiteraard, wij hebben een prachtige Toonkamer met uiteenlopende fraaie meubelen en kunnen bij ons op locatie altijd uitleggen wat wij kunnen doen. Kleinere meubelen kunt u gemakkelijk meenemen naar ons, zodat we direct kunnen kijken. Voor grotere meubelen is het verstandiger om even een afspraak te maken, al kunnen we die ook bij u thuis komen bekijken. Bel vooral even om een afspraak te plannen: 030-68 75 900. Uiteraard geheel vrijblijvend!