Leren bankstellen: hoekbank of zitbank?

tafel
Eetkamerstoelen van eenvoudig hout tot design
1 februari 2018
landelijke
Landelijke woonkamer
1 april 2018
leren

Leren bankstellen: hoekbank of zitbank?

Leren bankstellen: ik ben fan! Een lederen bank geeft mijn woonkamer meteen een moderne, maar toch warme sfeer. Een leren zit- of hoekbank oogt naar mijn mening iets strakker dan een bank van stof.

 

Voordelen van leerleren

Het grootste voordeel van leer als materiaal voor je zit- of hoekbank vind ik dat je je meubel goed schoon kan houden, waardoor je bank langer meegaat dan een exemplaar van stof. Als je, net als ik, je bank ziet als het middelpunt van de woonkamer en je alles op die bank doet (tv-kijken, koffiedrinken, eten, borrelen), dan is het feit dat je zo een doekje over je bank kan halen een groot pluspunt. Vooral met een gezin met kinderen of visite met kinderen, die ook wel eens met hun vieze kleding of schoenen op de bank ploffen.

 

Leer koud en kil?

Dat een zitbank of hoekbank van leer koud en kil zou aanvoelen en niet gezellig staat in de woonkamer ben ik het niet eens. Tegenwoordig kun je als klant namelijk kiezen voor talloze soorten leer. Zo kun je kiezen voor glad, strak leer tot iets ruiger en warmer geschuurd leer. Je kunt je bank ook ‘warmer’ maken door er kussens, een plaid of een schapenvel op te leggen.

 

Hoekbank of zitbank?

Tussen een zitbank en een hoekbank zit nogal wat verschil. Een hoekbank is vaak groter dan een ‘normale’ zitbank en neemt daardoor meer ruimte in van je woonkamer. Met een hoekbank creëer je aan de andere kant veel zitplaatsen, wat handig kan zijn in een kleinere woonkamer. Een hoekbank biedt je de mogelijkheid om lekker languit te ontspannen met je partner en gezin. Daarbij moet je wel opletten welke hoek je kiest bij de aanschaf van de bank: links of rechts? Dit heeft te maken met de vorm van je woonkamer en de rest van je interieur. Nu ben ik iemand die graag de meubels verandert en door te kiezen voor een zitbank is dit makkelijker. Een loungehoek creëren kan nog steeds, door een losse leren hocker en loveseat bij de bank te zetten en een vloerkleed op de grond te leggen.

 

wij zijn verhuisd