Meubelrestauratie en meubelreparatie

Meubelrestauratie en meubelreparatieMeubelrestauratie en meubelreparatie, zijn er verschillen?

Restaureren

Bijzondere meubels, meubels met een bijzondere persoonlijke waarde en antieke meubels kunnen met de grootste zorg en precisie voor u gerestaureerd worden. Bij Roskam meubelen wordt het meubel weer helemaal terug in de originele staat gebracht. Zelfs wanneer houtrot het meubel heeft aangetast of houtworm zich hieraan heeft vergrepen. Ook dan kunnen uw meubels weer volledig in ere worden herstelt.  Wilt u meubelrestauratie en meubelreparatie? Roskam meubelen helpt u verder!

Repareren met precisie

Wanneer u een restauratie heeft aan een meubelstuk kunt u terecht bij Roskam meubelen. Hier vindt u specialisten in het restaureren van oude, antieke en klassieke meubelen. Bijvoorbeeld een meubel met schade aan het blad door krasjes, deukjes of brandgaatjes. Bij Roskam meubels repareren ze alles met de grootste zorg en precisie en brengen het meubel weer helemaal in de originele staat terug. Ook wanneer u een meubelstuk erft van bijvoorbeeld een familielid en u wilt dit weer helemaal naar de oude staat terug laten brengen kunt u er voor kiezen om dit meubelstuk te laten restaureren. Wanneer het meubelstuk nog in prima staat is maar door de tand des tijds wat beschadigingen heeft, kunt u er ook over nadenken om het meubelstuk te laten repareren. U heeft dan weer een prachtig meubelstuk wat er weer voor een aantal jaren tegenaan kan!

Restauratie, hoe gaat dit in zijn werk?

Om uw meubel weer zo goed als nieuw te krijgen, wordt eerst de oude lak eraf gehaald. Vervolgens wordt alles opgeschuurd en opnieuw in de kleur gezet. Tot slot wordt het meubel weer volledig in de nieuwe lak gezet. Voor een echt gebruiksvriendelijke kwaliteit, wordt de lak wel negen lagen dik gespoten, waardoor een hoge weerstand tegen slijtage, vlekken en krassen ontstaat.

Wat is restaureren

Restaureren kan op verschillende manieren gedaan worden:
1) het terugbrengen van bijvoorbeeld een meubelstuk in de oude vorm.
2) het oude meubelstuk opnieuw mooi maken, verbeteren en restylen

Beide is iets voor te zeggen, de eerste mogelijkheid werd vooral vroeger veel gedaan bij meubelstukken die van generatie op generatie gingen, en daardoor bijvoorbeeld door slijtage veel hadden geleden. U deed uw meubelstuk dan niet weg, nee u liet dit restaureren en in de oude staat terug brengen zodat u er nog lang plezier van had.

Meubelstuk restylen

Tegenwoordig worden er steeds vaker meubelstukken gerestaureerd. Dit gebeurt wellicht niet met de gedachte die men vroeger had, alhoewel er nog steeds erfstukken zijn welke van generatie op generatie gaan. Maar ook worden oude meubelstukken weer in een nieuw jasje gehesen. Bijvoorbeeld dat prachtige kastje van uw oma, waar zij altijd haar ‘’goede’’ theeservies in bewaarde. Dit kastje is eigenlijk qua stijl niet helemaal de stijl die past in uw woning echter het is wel een meubelstuk met emotie en vooral ook herinneringen.

Geef het nieuw leven!

Een meubelrestauratie en meubelreparatie van een meubelstuk kan u eigenlijk zien als nieuw leven in een meubelstuk blazen. Wellicht vanwege emotionele waarde of omdat de bank bijvoorbeeld heel lekker zit wilt u er geen afscheid van nemen. De keuze voor restaureren is dan heel logisch. Van belang is wel dat dit gebeurt door iemand die er echt verstand van heeft en uw geliefde meubelstuk dus geen schade toe berekend maar juist ervoor zorgt dat uw meubelstuk nieuw leven ademt.

Meubelreparatie

Het verschil tussen meubelrestauratie en meubelreparatie? Restaureren is al een heel oud beroep waar de focus ligt op het vertragen van de natuurlijke vergankelijkheid van voornamelijk antieke meubels. De kennis van een restaurateur is heel breed en deze kan dan ook met een groot assortiment van gereedschap en materialen aan de slag.
Meubelreparatie is een redelijk jong beroep, en komt voort uit de basis van het meubels restaureren. In tegenstelling tot het restaureren van klassieke en antieke meubels, is een meubelreparateur gespecialiseerd in voornamelijk moderne en alledaagse meubels. Een andere tegenstelling is dat een meubelreparateur altijd zal proberen de reparatie zo onopvallend mogelijk uit te voeren. Voor een meubel restaurateur is dat vaak minder belangrijk.

Meubelrestauratie en meubelreparatie bij Roskam meubelen

Roskam meubelen heeft de kennis en specialisatie om uw meubelen te restaureren. Er wordt gekeken naar wat de mogelijkheden zijn. Deze worden dan gecombineerd met uw wensen wat betreft de restauratie of reparatie. Heeft u bijvoorbeeld een hele oude bank welke u heel graag nieuw leven in blaast? Dat kan. Samen met u wordt er gekeken naar materialen, stoffen en kleuren. Ook wordt er gekeken naar bijvoorbeeld de zitting. Was deze zacht genoeg of zou u graag een andere vulling in de kussens van de bank willen? Zodra al uw wensen in kaart zijn gebracht dan gaat Roskam meubelen voor u aan de gang. In de eigen werkplaats die voorzien is van alle apparatuur en materialen welke nodig zijn om een meubelstuk te restaureren.

Contact

Heeft u zelf een meubelstuk staan welke aan restauratie toe is? Of bent u opzoek naar een specialist welke uw geliefde meubelstuk kan repareren? Neemt u dan gerust contact op met Roskam meubelen. U kunt altijd langs komen om de mogelijkheden te bespreken. Daarnaast komt de specialist ook graag bij u thuis om het pronkstuk te bewonderen. De specialist kan dan gelijk bekijken wat de mogelijkheden zijn.