Meubels restaureren

De welbekende vlag op een modderschuit
De welbekende vlag op een modderschuit
9 juli 2018
Nieuw stofje
Nieuw stofje
13 september 2018
Meubels restaureren

Meubels restaureren

Soms loop je over een rommelmarkt of zie je op een social media kanaal de meest mooie meubelen voorbij komen die heel hip zijn ‘’gepimpt’’ ofwel meubels restaureren. Steeds vaker zie je ook ”doe het zelf ” filmpjes voorbij komen waarbij er wordt gezegd: ‘ iedereen kan dit’. Blijkbaar ben ik niet iedereen want wat mijn ogen zien, slopen mijn handen laat staan dat ik aan meubels restaureren kan doen!

Een prachtig stoeltje

Een tijdje terug kwam ik bij mijn oma. Die had een prachtig oud stoeltje op de kop getikt en de zitting ging zij zelf opnieuw bekleden. Geweldig vond ik dat. Gelijk voel ik het dan kriebelen, wat kan ik op de kop tikken en hoe kan ik het zo leuk mogelijk aankleden. Wat ik vaak hierin vergeet is dat mijn oma haar hele leven al met de naaimachine heeft gewerkt en al veel verschillende ‘’projectjes’’ heeft mogen doen. Ik? Ik heb in mijn hoofd al heel vaak heel veel bedacht maar de realiteit is altijd toch net een beetje anders.

Creabea

Ik geloof graag dat ik creatief ben. Ik geloof ook graag dat ik heel veel zelf kan, van muren schilderen, schilderijen ophangen en ja ook mijn meubels restaureren. Dat laatste blijkt niet altijd even goed te gaan. Wanneer je je meubels wil restaureren is het belangrijk te weten van welk materiaal het is gemaakt en of dit eerst geschuurd moet worden, of het überhaupt wel geschuurd kan worden?! Welke materialen kan je juist heel goed gebruiken en welke kan je maar beter over laten aan de profs? Mijn creabea geest heeft in het verleden aardig wat meubelstukken gerestaureerd, echter nog nooit is er iemand heel blij van geworden, helaas!

Meubels restaureren, een vak apart

Het zit een beetje in mij dat ik denk dat ik alles zelf kan. Waarom iemand vragen als je het nog niet zelf hebt geprobeerd? Laat ik iedereen uit de droom helpen! Soms kun je dingen beter overlaten aan mensen die er ook daadwerkelijk hun vak van hebben gemaakt. Het heeft een reden dat je sommige dingen niet helemaal onder de knie hebt en waarom mensen er zelfs opleidingen of cursussen voor hebben gevolgd. En wat is daar nu eigenlijk zo erg aan? Zo hou ik meer tijd over voor het opnieuw decoreren van mijn woonkamer, de nieuwste trends te bekijken op het gebied van slaapkamers en vooral te genieten van mijn heerlijke huis zonder dat ik mij eerst helemaal in het zweet hoef te werken voor iets wat toch niet helemaal mijn ding is.. Meubels restaureren

wij zijn verhuisd