Nieuw stofje

Meubels restaureren
Meubels restaureren
13 augustus 2018
Wat is restaureren
Wat is restaureren
12 oktober 2018
Nieuw stofje

Nieuwe stofjes, je kan mij niet blijer maken! Niks zo veranderlijk als patronen, kleuren en stofjes. Soms zie ik door de bomen het bos niet meer. We gaan van een ruitje, naar een blokje, naar effen en dan in ene weer een hot printje zoals tijger, panter of zebra.
Je kan mij niet blijer maken wanneer ik in één van de vele woon tijdschriften zie dat er weer een dierenprint in komt. Wellicht een beetje ‘’Veerkamp’’ achtig maar naar mijn mening worden dierenprintjes onderschat in een interieur. Je hoeft niet veel meer wanneer je een stoel opnieuw laat bekleden met bijvoorbeeld een tijgerprint. Je kan door middel van een nieuw stofje een hele andere look creëren in je huis.

Geen grootste verbouwing

Wanneer ik toe ben aan iets anders in huis maar niet gelijk het hele huis op zijn kop wil hebben dan is het vaak als eerste een nieuw stofje wat door mijn hoofd gaat. Met hele simpele dingen maak ik het verschil en lijkt mijn huis gelijk een make over gehad te hebben. Je kan een stoel bekleden met een nieuw stofje maar je kan ook kiezen voor een andere stof om de kussens op de bank. Het voordeel daarvan is dat je kan kiezen uit verschillende stoffen en materialen waardoor je gelijk een hele andere bank hebt. Een dierenprintje met een kussen met ribbeltjes en daarbij dan nog een kussen van een vachtje. Een leuk passend dekentje in de nieuwe stijl en je huis kan er weer een heel seizoen tegen aan.

Alle seizoenen

Wanneer je van verandering in huis houdt, zoals ik, dan is een nieuw stofje een ware uitkomst. In de zomer vind ik het fijn dat het huis licht toont en hoe kun je dit beter aanpakken dan door te spelen met stoffen en kleuren. Het is niet gelijk een mega investering maar je ziet wel gelijk verschil. Zo vind ik het ook heel leuk om bijvoorbeeld in de decembermaand de kerstsfeer door te zetten. Om nu gelijk de muren te schilderen is iets te drastisch maar eenmalig investeren in een mooie stof en de kleuren terug te laten komen die je met kerst ook in huis hebt maakt het tot één geheel.

Nieuw stofje

Nu denk je misschien al die stofjes komt uiteindelijk tot een soort van verbouwing qua kosten. Dit valt mee, vaak zie je op de markt leuke stofjes waar je voor weinig goed kan slagen. Mijn tip hierin is wel: neem een budget voor jezelf in gedachten, want wanneer je op de stoffen markt komt zie je de meest prachtige materialen en stoffen. Voordat je het weet ga je met stoffen naar huis die bij elkaar een verbouwing zouden kunnen bekostigen. Een nieuw stofje maakt je huis echt anders, probeer het maar, benieuwd of je net zo enthousiast bent!

wij zijn verhuisd