Over Roskam

Wie zijn wij: een introductie bij Roskam Meubelen

Roskam Meubelen staat voor aandacht voor kwaliteit. Ambachtelijk vakmanschap en tijd voor u, zodat we samen met u kunnen bepalen wat de beste aanpak is. Zo herstellen we graag uw kostbare meubelen, kijken we samen met u naar de mogelijkheden van restauratie voor uw antieke meubel of ontwerpen we het meubel waar u altijd al van droomde.

Bij Roskam Meubelen vindt u alles wat u nodig heeft om uw interieur perfect af te maken. Wij hebben de machines, meubelen en het netwerk om altijd te leveren wat u zoekt. En dat al sinds vele jaren!

Onze locatie:
de Hernhutte

Misschien zegt de Noord IJsseldijk in IJsselstein u niet zoveel. Maar het is een plek met een bijzondere geschiedenis. Dit was namelijk een uitvalsbasis voor de Hernhutte. De geschiedenis van de Hernhutte loopt terug naar het jaar 1722, waarin Nicolaus Graaf van Zinzendorf een evangelisch genootschap oprichtte. De naam staat voor ‘unter des Herrn Hut’, oftewel onder de hoede van de heer.

Marie Louise van Hessel-Kassel, barones van IJsselsteun (‘Maaike Meu’, de moeder van stadhouder Willen IV), sprak met de graaf op Soestdijk en was onder de indruk van zijn ideeën. Vanwege de geloofsspanningen bood zij de graaf aan om de Hernhutters op te vangen in IJsselstein in geval van nood. Dit was al snel het geval. De barones kocht een groot huis met tuin en hier werden de Hernhutters ondergebracht, die al snel een drukkerij, gebedszaal en weeshuis opzetten in IJsselsteun. De nieuwe ’s Heerendijk in IJsselstein was uitsluitend aan de Hernhutters te danken, omdat het landgoed beter bereikbaar moest worden.

De geloofsspanningen in Nederland namen uiteraard ook toe. De Provinciale Synode kwam langs in 1740 en bepaalde dat alles gedaan moest worden om het groeien van de orde te voorkomen. De Hernhutters waren simpelweg te populair en dat was een bedreiging voor de gevestigde orde. De mensen rond ’s Heerendijk hadden namelijk wel oren naar de ideeën van het broederschap en dat was nou net niet het idee.

In 1745 kocht van Zinzendorf Slot Zeist op en ’s Heerendijk werd niet meer dan een alternatief. Dit zou het niet lang bleven, de Hernhutters werden gedwongen om ’s Heerendijk te verlaten omdat Marie Louise zich gedeisd moest houden van stadhouder Willen IV met het oog op de toenemende spanningen in de Lage Landen.

Het belang van de geschiedenis

Een plek waar lang met de handen gewerkt is, al dan niet onder een godsdienstige vlag, is dé plek om ambachtelijk vakmanschap te beoefenen. Met oog voor kwaliteit, de wens van de klant maar vooral respect is voor de geschiedenis van de meubels en het gebied rond IJsselstein. Deze nieuwe locatie ademt geschiedenis, net als veel van de meubels waarmee onze klanten naar ons toekomen.

Maar herstellen van meubels is niet het enige dat we doen bij Roskam Meubelen. We stofferen, herstofferen en repareren uiteraard ook meubelen. Daarnaast kijken we graag samen met u naar de mogelijkheden om een nieuw meubel te ontwerpen. Met een vintage of authentieke look natuurlijk, om de geschiedenis terug te laten komen in een nieuw meubel. Dankzij onze jarenlange ervaring en het netwerk met sterke leveranciers, kunnen we vaak precies leveren waar u naar op zoek bent. Of zelfs net iets meer.

Zelf meubels maken bij Roskam Meubelen

Wij begrijpen als geen ander dat het huidige meubelaanbod lang niet altijd bij uw huis of inrichting past. Misschien vanwege de kleuren, de gebruikte materialen of misschien gewoon vanwege de afmetingen omdat u een meubelstuk nodig heeft dat exact in een bepaalde hoek of ruimte past.

Kunt u ook in onze Toonkamer niet vinden wat u zoekt, ga dan eens met ons in gesprek. Wij hebben namelijk alle mensen, materialen en machines in huis om een succesvolle uitwerking te maken van uw idee. Wij nemen graag de tijd om samen met u te bepalen wat u het liefst wilt, wat u niet wilt en wat de meubelen precies moeten doen in uw inrichting.

 

Maar niet alles kan in woorden uitgedrukt worden…

Soms is het lastig om te bepalen wat u wilt. Zeker wanneer u nog niet eerder naar authentieke meubelen gekeken heeft of wanneer u niet zo goed in beelden kunt denken. Omdat vooral hier onze kennis en ambachtelijk vakmanschap het verschil kunnen maken, komen we graag vrijblijvend naar uw woning of kantoor toe.

Wanneer wij met onze eigen zien wat er ontbreekt of uw visie kunnen vatten in een concept, dan wordt het vele malen makkelijker om een concreet voorstel te doen aan de hand van uw wensen, uw ideeën of misschien zelfs uw budget. Wilt u dat wij bij u langskomen, thuis of op uw bedrijf? Neem dan contact met ons op zodat we samen een datum kunnen prikken.

Roskam Meubelen: Wanneer kwaliteit voorop staat voor oud en nieuw

Moet een antiek meubel eigenlijk gerestaureerd worden? Of moet een moderne bank voorzien worden van nieuwe stoffering? U kunt met al uw meubelen bij Roskam Meubelen terecht. Wij kijken graag naar uw afzonderlijke wensen en bepalen samen met u wat de mogelijkheden zijn met het budget dat u heeft. Ook het compleet zelf maken van de meubelen waar u al sinds kinds af aan van droomt, kunt u bij ons eindelijk laten verwezenlijken.

Komt u vooral eens lang bij ons, zodat u een kijkje kunt nemen in onze Toonkamer of meer informatie kunt krijgen over de mogelijkheden die we u bieden. Wilt u liever dat wij bij u langskomen omdat u zelf niet zo goed weet wat u precies wilt? Neem dan contact met ons op en schrijf alvast op welke data goed uitkomen voor u. Bij Roskam Meubelen staan klant&kwaliteit altijd op de eerste plaats.