Reparatie

Meubelreparatie bij Roskam Meubelen

Meubelen die niet meer functioneel zijn, die gooit u niet zomaar weg. Zeker niet wanneer het meubelen zijn die een verhaal met zich meebrengen of die al generaties in de familie zijn. Bepaalde eigendommen hebben gewoon te veel waarde en alles altijd maar weggooien, dat past niet meer in de maatschappij waarin we leven.

Reparatie van meubelen

Reparatie van meubelen is een vak apart. Wanneer u kiest voor reparatie van meubelen, dan wilt u dat deze weer optimaal gebruikt kunnen worden. Dus niet ‘zo voorzichtig mogelijk’ en u wilt ook niet dat iedereen van afstand kan zien dat het om een gerepareerd meubel gaat natuurlijk, want dat doet sterk af aan het idee. Dat is waarom veel klanten speciaal naar ons toe komen voor het repareren van meubelen.

Wij hebben namelijk ervaring met het echte ambacht. Omdat wij alle machines en gereedschappen in kunnen zetten, kunnen we veel meer bereiken op het gebied van reparatie dan andere bedrijven, die alleen grote machines en vervangende onderdelen kunnen gebruiken.

Neem vooral eens contact met ons op zodat we u de mogelijkheden voor kunnen leggen. Elke reparatie is even uniek als elk meubel zelf. Wilt u dat de meubelen hersteld worden, misschien zelfs in originele staat? Bekijk dan de mogelijkheden rond het restaureren of herstellen van uw meubelen.

Wanneer is meubelreparatie de beste optie?

Wanneer een meubel ernstig beschadigd is, maar restauratie of reparatie niet haalbaar of simpelweg niet wenselijk is. In sommige gevallen moet een meubel compleet uit elkaar gehaald worden om een herstel of restauratie door te voeren. Dan is het wél mogelijk, maar echt verstandig is het meestal niet met het oog op de kosten.

Wij kunnen als experts direct inschatten of een reparatie in dat geval wel mogelijk is. Door een nieuwe constructie of toevoeging aan te brengen in, onder of achter het meubel, wordt het meubel weer volledig functioneel. Dit is vaak een betaalbare ingreep en leent zich prima wanneer de materiële waarde niet van belang is, omdat u de meubelen toch niet wilt verkopen. Uw meubel wordt gewoon weer volledig inzetbaar!

Hoe duidelijk is de reparatie te zien?

Uiteraard is dit afhankelijk van de plek waarop de reparatie verricht moet worden. Wij zorgen er altijd voor dat het zo min mogelijk opvalt. U kunt hierbij denken aan het verwerken van de reparatie binnen het ontwerp van het originele meubel, het gebruik van dezelfde materialen en uiteraard is er ook veel te doen op het gebied van de kleuren die gebruikt worden.

Hier wordt eens te meer duidelijk dat wij vakmensen aan het werk hebben. Samen kijken we naar de mogelijkheden en bepalen we wat de beste optie is. Zo kunnen we alle meubelen op maat repareren binnen uw budget.

Kunnen alle meubelen gerepareerd worden?

In theorie wel. Uiteraard kunt u met het toevoegen van extra materiaal er altijd voor zorgen dat een meubel in theorie gerepareerd is.

Dat is niet hoe wij werken. Wij houden graag de kwaliteit en esthetiek in het oog. Dat betekent dat we sommige klanten aanraden om juist te kiezen voor een restauratie of een herstel van een meubel en andere klanten vertellen dat het repareren van een bepaald meubel geen haalbare kaart is. Bijvoorbeeld wanneer de reparatie altijd duidelijk in het zicht zal blijven zitten of wanneer de huidige staat van het meubel een reparatie eigenlijk onzinnig maakt.

Zo bieden we niet wat u wilt, maar wat u echt nodig heeft. Met onze jarenlange ervaring en expertise kunnen we simpelweg de juiste inschattingen maken en helpen we u écht verder. Vakmanschap en ambacht samen zorgen er echter wel voor dat de meeste meubelen gewoon gerepareerd, gerestaureerd of hersteld kunnen worden.

 

Kunnen jullie mijn meubelen repareren?

Of een meubel gerepareerd kan worden of niet, dat is volledig afhankelijk van de kwaliteit van uw meubel en de huidige staat. Daarnaast is het vaak afhankelijk van de materialen die gebruikt zijn bij de vervaardiging van het meubel. In sommige gevallen is de kwaliteit simpelweg te laag voor een reparatie, omdat de rest van het meubel niet afdoende is om de reparatie op te vangen.

Wij kijken uiteraard graag met u mee naar de mogelijkheden. Wilt u een kleiner en gemakkelijk te vervoeren meubel ter reparatie aanbieden? Dan kunt bij ons langskomen in IJsselstein, waar we een prachtige Toonkamer hebben met uiteenlopende meubelen waar u alvast inspiratie op kunt doen.

Gaat het om een groter meubel of een meubel dat lastiger te vervoeren is? Dan kunt u beter even mailen of bellen. Wij komen dan vrijblijvend bij u thuis (of op een andere locatie) om te kijken naar de staat en de mogelijkheden. Vervolgens geven we u een vrijblijvend advies met kostenplaatje, zodat u precies weet wat de mogelijkheden zijn. Het repareren van meubelen is vaak goedkoper dan u denkt! Wilt u direct een afspraak maken, bel dan naar 030-68 75 900. Wilt u foto’s sturen of heeft u meer vragen over onze diensten? Dan kunt u ons uiteraard ook altijd mailen op info@roskamroyal.nl.