Restaureren bijzonder populair anno 2021, maar waarom eigenlijk?

nieuwe meubels
Detox voor uw huis: nieuw jaar, nieuwe meubels nieuwe kansen!
13 januari 2020
Antiek op uw thuiskantoor, dat is niet zo gek
15 juni 2021
restaureren bijzonder populair 2021

Zonder twijfel is restaureren bijzonder populair, maar waarom vooral dit jaar?

Wellicht heeft u het al gelezen bij de interieurtrends of in de krant; restaureren bijzonder populair, mensen knappen woningen en meubelstukken op en gaan aan de slag met gereedschap. Het jaar 2021 is het jaar van renoveren, restaureren, verbouwen en met opgestroopte mouwen de tuin in om er eens echt werk van te maken.

Dat hebben wij ook gemerkt. Nu meubelen restaureren bijzonder populair is, betekent dat een flinke toeloop op onze werkplaats. En uiteraard helpen we u ook graag verder, maar waar komt deze trend nu eigenlijk vandaan?

Niet nieuw, wel ontzettend aangejaagd dit jaar

Het restaureren en renoveren van woningen, meubels en ander interieur is natuurlijk helemaal niet nieuw. Het is iets wat we jaarlijks terug zien komen en het zal nooit echt uit de mode raken. Maar in 2021 is restaureren bijzonder populair en daar is geen woord aan gelogen. Hoe komt dat? Het heeft te maken met een samenloop aan factoren. Allereerst hebben mensen veel meer tijd thuis doorgebracht de afgelopen maanden. Dat betekent dat die gehavende muur en die vervallen, antieke kast dagelijks gezien zijn.

Ook hebben mensen meer tijd en meer geld. Meer tijd omdat er veel vanuit huis gewerkt wordt en de sociale agenda leger is dan voorgaande jaren. Meer geld vanwege het uitstellen of volledig afstellen van reizen, een lager aantal kilometers op maandbasis én opnieuw die sociale agenda.

Dat betekent dat er meer tijd, geld en motivatie is om aan het werk te gaan met de woning. En alles wat er in de woning staat. Zoals die antieke stoelen, waardevolle kasten die wat extra aandacht verdienen en andere interieurstukken die gerust een prominentere rol mogen hebben in huis.

Restaureren is bijzonder populair, maar kunt u dat zelf?

Heeft u stoelen en kasten die minder waarde hebben, maar die u wel weer graag optimaal wilt gebruiken? Zorg dan voor sterke oplossingen. Een extra latje is vaak niet genoeg, waar het vervangen van een complete poot wél een permanente oplossing kan vormen. Reken er gerust op dat een snelle en makkelijke oplossing alleen maar zorgt voor meer problemen, aangezien dat nooit lang mee zal gaan. Iets meer tijd investeren zorgt voor een langere levensduur voor uw oplossing.

Gaat het om een antiek meubelstuk of iets wat u volledig gerestaureerd wilt hebben zodat het er weer als nieuw uitziet? Dan is het verstandiger om de specialist op het gebied van restauratie in te schakelen. Wij hebben de juiste materialen, gereedschappen en vakmensen in huis om direct aan het werk te gaan met uw meubelstukken. Aangezien restaureren bijzonder populair is, is het verstandig om nu alvast contact met ons op te nemen, zodat we uw meubelstuk op de agenda kunnen zetten.