Restauratie

Meubelrestauratie bij Roskam Meubelen

Meubelen herstellen is tegenwoordig iets waar we niet of nauwelijks meer aan denken. We leven in een maatschappij waarin we beschadigde en kapotte dingen eigenlijk automatisch weggooien. We kopen wel iets nieuws immers. Maar dat is lang niet altijd nodig en vaak is het ook niet de beste optie.

Heeft u een waardevol meubel staan dat beschadigd geraakt is? Dan is het meubel herstellen een interessantere optie dan het vervangen van het meubel. Zeker omdat het lang niet altijd om de echte materiële waarde van de meubelen gaat.

Waarom is een meubel herstellen een goede optie?

Het herstellen van een meubel kost vaak veel minder dan het vervangen van het meubel. Maar eigenlijk is dat niet de reden waarom de meeste mensen naar Roskam Meubelen komen om een meubel te laten herstellen. Dat zit namelijk net even iets anders.

Een meubel herstellen is vooral een goede optie wanneer u een uniek of bijzonder meubel in uw bezit heeft. Bijvoorbeeld een meubel dat u zelf meegenomen heeft tijdens een reis door Frankrijk of een meubel dat al decennialang in de familie is. Of juist een meubel dat u al heeft vanaf het moment dat u een klein kind was en waar veel herinneringen aan zijn gaan kleven. Het zijn de meubels waarvan de materiële waarde niet belangrijk is die echt in aanmerking komen voor het herstellen van de meubelen.

Uiteraard betekent dit niet dat u geen waardevolle meubelen kunt laten herstellen. Het is echter verstandig om eerst even te kijken of restauratie of herstel de beste optie is. Wilt u dat wij met u meekijken naar de mogelijkheden en de kosten die hieraan verbonden zijn? Neem dan vooral even contact met ons op.

Herstellen in plaats van restaureren

Soms is het restaureren van meubelen niet haalbaar of gewoon niet wenselijk. In dat geval leggen we u graag de mogelijkheden voor rond het herstellen van meubelen. Hierbij is meer vrijheid en wij zijn dan ook regelmatig dat onze klanten kleine aanpassingen laten doen aan de meubelen, zodat deze nog beter binnen het interieur passen. Bij het herstellen hoeft het meubel immers niet teruggebracht te worden in de originele staat. Hoewel dit vaak een kleine waardevermindering betekent, kan dit een onschatbare aanwinst in uw huis zijn.

Ook hier kan het gaan om bijzonder kleine of juist grote projecten. Een oude bank herstellen bijvoorbeeld, of juist een krukje dat na het herstellen ineens veel meer geld op kan leveren of helemaal binnen uw styling past. Herstel van meubelen is overigens niet altijd mogelijk. Wij lichten u graag in over de mogelijkheden voordat wij beginnen met de werkzaamheden, omdat we dit van tevoren doorgaans goed in kunnen schatten.

Kunnen alle meubels hersteld worden?

In theorie kan elk meubel hersteld worden. Onderdelen kunnen immers altijd vervangen worden, zelfs wanneer het complete meubel daarvoor gedemonteerd moet worden. Maar is dat wat u wilt? Dat is dus nog maar net de vraag. Soms is het beter om niet te kiezen voor het herstellen van meubelen, omdat er betere opties zijn.

Het herstellen van meubels kan overigens wel veel vaker dan het restaureren. Is er niet genoeg origineel materiaal aanwezig of kan het materiaal van de meubelen niet opnieuw gebruikt worden? Dan is restauratie ontzettend lastig ineens, terwijl dit voor het herstellen van de meubels geen enkel probleem is

Dit betekent overigens niet dat u altijd van afstand kunt zien dat er gekozen is voor herstel. Wij zorgen er bij Roskam Meubelen namelijk graag voor dat de afwerking zo goed gedaan wordt dat het niet of nauwelijks te zien is dat het hier gaat om een meubel dat gerepareerd is.

Daarmee wordt het niet alleen makkelijker om te kiezen voor het herstellen van meubelen. Het zorgt er ook voor dat al uw meubelen een tweede leven krijgen – en daarmee bespaart u natuurlijk aanzienlijk op de kosten.

Is het herstellen van mijn meubelen wel mogelijk?

Het herstellen van meubelen begint met het bekijken van het meubel zelf. Wat is het probleem, welk onderdeel moet vervangen of hersteld worden en hoe is de overige staat van het meubel? Wij kunnen ervoor kiezen om gewoon het meubel te herstellen, maar dat doen wij niet. Door eerst te kijken naar de staat en de mogelijkheden, kunnen we veel beter inschatten hoe haalbaar en zinnig het is om aan de slag te gaan met uw meubelen.

In sommige gevallen raden we u aan om te kiezen voor restauratie. In andere gevallen is het repareren van de meubelen verstandiger dan het herstellen van de schade. En in alle andere gevallen bekijken we samen met u hoe we het meubelherstel het beste toe kunnen passen. Zo zorgen we ervoor dat het meubel gewoon weer jaren mee kan met de juiste aandacht!

 

Moeten uw meubelen hersteld worden?

Wilt u weten of uw meubelen in aanmerking komen voor meubelherstel of wilt u samen met de experts bekijken wat de exacte mogelijkheden zijn? Wees dan gerust: we vragen u niet om met een beschadigd meubel de reis naar IJsselstein te maken. Mail ons op info@roskamroyal.nl zodat we een afspraak kunnen maken en bij u thuis komen kijken naar het meubel.

Kunnen we het meubel herstellen? Dan regelen we graag vervoer op maat, zodat uw meubel na enkele dagen weer in helemaal goede orde voor u klaarstaat. Wilt u meer informatie of direct persoonlijk contact zodat u al uw vragen direct aan een expert kunt stellen? Bel ons dan op 030-68 75 900.