Van idee tot product: de eerste stappen

herstellen
Herstellen, restaureren of gewoon oud?
13 januari 2019
antieke kast
De antieke kast in een modern jasje
13 maart 2019
Van idee tot product

Van idee tot product

Van idee tot product, het lijkt een makkelijke weg. Iedereen heeft wel eens ideeën die hij of zij graag tot een product zou willen brengen. Wat dacht je van een zelfontworpen meubelstuk? Een bank die niemand anders heeft of een kast die precies is afgestemd op je wensen? Precies! Er zijn vaak ideeën genoeg, echter komt het dan niet tot een uitwerking ervan. Maar wat is nou precies de weg van een idee tot product? En wat als je hierbij hulp zou willen?

Het plan

Als je een idee hebt voor een meubelstuk, dan is het allereerst goed om precies op te schrijven wat je zou willen. Hoe ziet het eruit? Aan welke eisen moet het voldoen? Wat wordt het formaat van het meubelstuk? In welke ruimte komt het te staan? Al deze vragen kun je op papier zetten. Het is handig dit voor de volgende stap af te hebben! Zo staan al je ideeën en inzichten op papier.

Een tekening

Als je alles op papier hebt gezet, kun je misschien een schets tekenen van hoe het eruit moet komen te zien! Dan kan je gelijk zien of het idee in je hoofd er op papier goed uitziet. Wordt het uittekenen van het idee lastig? Als je al wel een beetje een idee in je hoofd hebt, dan kan het helpen om op zoek te gaan naar voorbeelden. Het kan zijn dat wat je in je hoofd hebt, allang bestaat. Dat is niet erg, maar dan kun je hier inspiratie vandaan halen. Er zijn tal van websites of boeken waar je dat kan doen!

De details

Het plan schrijven en het tekenen is één ding. Het benoemen van de details is een ander ding. Als je bijvoorbeeld een idee hebt voor een stoel, dan is dit de fase waarin je de afwerking bespreekt. Of van welk materiaal het frame of de poten wordt gemaakt.

Kom samen tot een perfect eindproduct

Als je zelf tot de laatste stap gekomen bent, chapeau! Vaak komen mensen niet verder dan een fantastisch idee. Als je toch graag zou willen dat er van het idee een product gaat komen, dan is het wijsheid om een specialist bij het proces te betrekken. Hij of zij kan je dan advies geven over het materiaal en de functie bijvoorbeeld. En het grootste voordeel is natuurlijk dat de specialist het eindproduct kan realiseren. Je blijft ook nog eens bij elke stap van de uitwerking betrokken!

wij zijn verhuisd