Van idee tot product: de eerste stappen

herstellen
Herstellen, restaureren of gewoon oud?
13 januari 2019
Van idee tot product

Van idee tot product

Van idee tot product, het lijkt een makkelijke weg. Iedereen heeft wel eens ideeën die hij of zij graag tot een product zou willen brengen. Wat dacht u van een zelfontworpen meubelstuk? Een bank die niemand anders heeft of een kast die precies is afgestemd op uw wensen? Precies! Er zijn vaak ideeën genoeg, echter komt het dan niet tot een uitwerking ervan. Maar wat is nou precies de weg van een idee tot product? En wat als u hierbij hulp zou willen?

Het plan

Als u een idee heeft voor een meubelstuk, dan is het allereerst goed om precies op te schrijven wat u zou willen. Hoe ziet het eruit? Aan welke eisen moet het voldoen? Wat wordt het formaat van het meubelstuk? In welke ruimte komt het te staan? Al deze vragen kunt u op papier zetten. Het is handig dit voor de volgende stap af te hebben! Zo staan al uw ideeën en inzichten op papier.

Een tekening

Als u alles op papier heeft gezet, kunt in misschien een schets tekenen van hoe het eruit moet komen te zien! Dan kan u gelijk zien of het idee in uw hoofd er op papier goed uitziet. Wordt het uittekenen van het idee lastig? Als u al wel een beetje een idee in uw hoofd heeft, dan kan het helpen om op zoek te gaan naar voorbeelden. Het kan zijn dat wat u in uw hoofd heeft, allang bestaat. Dat is niet erg, maar dan kunt u hier inspiratie vandaan halen. Er zijn tal van websites of boeken waar u dat kan doen!

De details

Het plan schrijven en het tekenen is één ding. Het benoemen van de details is een ander ding. Als u bijvoorbeeld een idee heeft voor een stoel, dan is dit de fase waarin u de afwerking bespreekt. Of van welk materiaal het frame of de poten wordt gemaakt.

Kom samen tot een perfect eindproduct

Als u zelf tot de laatste stap gekomen bent, chapeau! Vaak komen mensen niet verder dan een fantastisch idee. Als u toch graag zou willen dat er van het idee een product gaat komen, dan is het wijsheid om een specialist bij het proces te betrekken. Hij of zij kan u dan advies geven over het materiaal en de functie bijvoorbeeld. En het grootste voordeel is natuurlijk dat de specialist het eindproduct kan realiseren. U blijft ook nog eens bij elke stap van de uitwerking betrokken!