Waar voldoet een professionele meubelmaker aan?

Je interieur herstofferen. De keuze is reuze!
Je interieur herstofferen. De keuze is reuze!
13 juni 2019
Dit zijn de trends in stoffen
Dit zijn de trends in stoffen
13 augustus 2019
https://www.roskammeubelen.nl/wp-content/uploads/el-alce-web-y9Cj2fwLl7A-unsplash-1.jpg

Professionele meubelmaker

Een professionele meubelmaker herken je aan een aantal punten. Of je deze persoon nu inschakelt om oude meubels op te knappen of om compleet nieuwe meubels te laten maken. De professionele meubelmaker moet een aantal dingen kunnen om jou zo goed mogelijk te helpen.

Meubels maken

Wat doet een meubelmaker? Juist, die maakt meubels. Dat is dus de nummer 1 vereiste als je op zoek gaat naar een professional. Deze persoon moet goed zijn opgeleid en een passie voor zijn of haar vak hebben. Vaak zie je dat in de uitstraling van de meubels die deze persoon maakt. Vaak heeft een meubelmaker een showroom of wat voorbeelden ergens staan. Zo kun je zien of dit in jouw smaak valt.

Hou er rekening mee dat de showroom misschien vol staat met dingen die niet binnen jouw smaak vallen. Dat zegt nog niet alles over de kwaliteiten van de meubelmaker. Probeer te kijken naar de afwerking van de meubels, naar de kwaliteit van het hout of de bewerking. Dat zegt veel meer over de kwaliteiten van de meubelmaker!

Denken en meedenken als professionele meubelmaker

Terwijl jij aan het denken bent over hoe het nieuwe meubel eruit moet komen te zien, is het de taak van de professionele meubelmaker om mee te denken met je. Hij of zij moet met pen en papier gereed staan om wat grove schetsen te maken. Misschien werkt de meubelmaker dit liever later uit, maar dan moet ie in dat geval wel wat ideeën opperen om mee aan de slag te gaan. Zo kan jij ook beoordelen of de meubelmaker je snapt en luistert naar de wensen die je hebt.

Opknappen van meubels

Dit is geen must als je op zoek bent naar een professionele meubelmaker, maar het is nou eenmaal zo dat veel mensen op zoek zijn naar een persoon die eventueel meubels kan renoveren. Meubels die opgeknapt moeten worden of helemaal anders moeten worden. Als je een dergelijke professionele meubelmaker zoekt, is het wijsheid om expliciet naar voorbeelden te vragen van meubels die hij of zij in het verleden heeft opgeknapt. Je kunt gelijk zien in hoeverre de persoon creatief is geweest in het oplossen. En je doet gelijk wat inspiratie op voor je eigen meubelstukken die je wilt laten opknappen!

Als je op zoek bent naar een professionele meubelmaker, dan ben je bij Roskam Meubelen aan het juiste adres. Met hun jarenlange ervaring hebben ze tientalen meubels gemaakt en opgeknapt!