Wat is restaureren

Nieuw stofje
Nieuw stofje
13 september 2018
Restaureren
Heeft oma haar kast nog een toekomst?
13 november 2018
Wat is restaureren

Wat is restaureren

Restaureren kan op verschillende manieren gezien worden:
1) het terugbrengen van bijvoorbeeld een meubelstuk in de oude vorm.
2) het oude meubelstuk opnieuw mooi maken, verbeteren en restylen

Beide is iets voor te zeggen, de eerste mogelijkheid werd vooral vroeger veel gedaan bij meubelstukken die van generatie op generatie gingen, en daardoor bijvoorbeeld door slijtage veel hadden geleden. Je deed je meubelstuk dan niet weg, nee je liet dit restaureren en in de oude staat terug brengen zodat je er nog lang plezier van had.

Meubelstuk restylen

Tegenwoordig is het ook weer ‘’hip’’ om een meubelstuk te laten restaureren. Wellicht niet met de gedachte die men vroeger had, alhoewel er nog steeds erfstukken zijn welke van generatie op generatie gaan. Maar tegenwoordig worden oude meubelstukken ook weer in een nieuw jasje gehesen. Bijvoorbeeld dat prachtige kastje van je oma, waar zij altijd haar ‘’goede’’ theeservies in bewaarde. Dit kastje is eigenlijk qua stijl niet helemaal de stijl die past in je huis echter het is wel een meubelstuk met emotie en vooral ook herinneringen.

Geef het nieuw leven!

Je kan er voor kiezen om dan dit meubelstuk te laten restaureren. Zorg wel dat je dit altijd doet bij iemand die er echt echt écht verstand van heeft. Iedereen kan namelijk ergens een schuurpapiertje of een verfkwast overheen halen, maar de kunst om van iets moois iets nog mooiers te maken zonder afbreuk te doen aan de historie van een meubelstuk is serieus een vak apart!

Je oude bank wordt weer als nieuw

Maar je kan er ook voor kiezen om je oude meubels nieuw leven in te blazen. Het kan zo zijn dat je een bank hebt welke eigenlijk gewoon thuis hoort in jouw woning. Echter de bank is helemaal doorgezakt en kan ook wel een iets hipper stukje stof gebruiken. Laat deze dan restaureren. Je bank is weer als nieuw wanneer je hem ophaalt of thuis laat brengen. De bank wordt eerst helemaal uit elkaar gehaald. Met jou wordt besproken wat je wensen zijn, hoe wil je de zitting, welke stof mag er gebruikt worden en welke kleuren wil je terug zien in je nieuwe bank. Wanneer dit alles bepaald is gaat de restaurateur aan de gang. En wanneer deze klaar is? Dan heb jij je oude vertrouwde bank maar wel in een fris jasje!

Je oude meubelstuk vertrouwd nieuw

Uiteraard is het ook mogelijk het meubelstuk er als ‘’nieuw’’ uit te laten zien maar wel met de vertrouwde oude kleuren. Bijvoorbeeld een antieke tafel. Wanneer de jaren verslijten, voelt de tafel dit ook! Echter weggooien is zonde! Kies ervoor om de tafel te laten restaureren. Beschadigingen worden weggewerkt en de tafel wordt weer in oude ere herstelt!

Kom langs!

Ben je benieuwd hoe restaureren nu in zijn werking gaat? Kom dan gerust een keer langs om de mogelijkheden te bespreken! Er kan meer gerestaureerd en gerestyled worden dan jij denkt..

wij zijn verhuisd