Een zetel kopen: waar let ik op?

eetkamerstoelen
Jouw Eetkamerstoelen Bepalen Je Interieur
25 oktober 2017
combinatie
Eettafel en stoel, wat is de perfecte combinatie?
24 januari 2018
zetel kopen

Een zetel kopen: waar let ik op?

Een zetel: een zitplaats, fauteuil, luie stoel, zo omschrijft de Dikke van Dale. Een zoektocht naar de geschikte zetel voor in je woonkamer is niet altijd makkelijk, maar wel leuk, omdat er talloze mogelijkheden zijn. Tenminste, dat vond ik! Je kunt bij het zoeken rekening houden met verschillende punten, hieronder geef ik een aantal tips.

Doel en ruimte

Waarom wil je een nieuwe zetel in je woonkamer en met welk doel ga je hem gebruiken? Wil je vooral kunnen ontspannen of wil je ook gasten kunnen ontvangen? Als je woonkamer klein is, heb je niet veel ruimte voor veel zetels. Beter is het om dan te kiezen voor één groter exemplaar. Meet je ruimte van tevoren op voordat je gaat shoppen: in een grotere ruimte als de meubelzaak lijken zetels kleiner.

Stijl

Wat is jouw stijl? Houd je van modern of juist landelijk? Hoe ziet jouw interieur er op dit moment uit? Het een hoeft het ander niet uit te sluiten en het is goed mogelijk dat die strakke zwartleren loveseat perfect bij jouw bruine bank van stof staat. Wat ik zelf deed, is op zoek gaan naar inspiratie op internet en vervolgens combinaties maken door middel van een moodboard.

Materiaal

Ook iets om over na te denken: het materiaal van je zetel. Dit hangt ook zeker af van de stijl die je hebt in je woonkamer. Kies je voor leer, dan heeft dat als grootste voordeel dat je je zetel makkelijk schoon kan houden. Kies je voor stof, dan geeft dit een warme sfeer in je interieur.

Kleur

Tot slot is kleur iets om rekening mee te houden bij de aanschaf van een nieuwe zetel. Je kan kiezen voor veilig: een neutrale kleur als grijs, zwart of (crème)wit. Maar als je de keuze maakt voor een opvallende kleur en je voor de rest van je meubels neutrale kleuren kiest, dan maakt dat van je zetel de blikvanger van je woonkamer. Tegenwoordig is dit helemaal hip! Ik deed het bijvoorbeeld zelf met een gele fauteuil in combinatie met eiken meubelen.

wij zijn verhuisd